Posted on Leave a comment

Oodi yrittäjältä yrittäjäksi aikovalle

Urakoitsija Jenni Alen


Mä itse lähdin yrittäjäksi rakkaudesta työhön. Rahasta ajattelin, että kunhan tienais senverra, että saa laskut maksuun ja ruokaa massuihin. Oon tyytyväinen ollut aina vähempään enkä ole materialisti, enkä ahne. Ajattelin, että ois kiva, jos sais saman kun sai palkansaajana. Yrittäjyydessä olen tykännyt suorista asiakas kontakteista (palaute tulee suoraan mulle),uusien ihmisten tapaamisesta, joustavasta aikataulusta, vapaudesta valita ja päättää ja vaikuttaa, vastuusta ja siitä kuinka paljon tässä on oppinut asioita. Välillä on töitä hitokseen ja välillä on hiljasempia kuukausia, mut tasaisesti on hommaa ollut ja taloudellisesti olen pärjännyt. Olen myös innokas laittamaan aina jemmaan sitä pahaa päivää varten 😅. Koska välillä mietin, että miks otin näin paljon töitä ja toisinaan mietin että nytkö nää loppuu, jos on hiljaisempi kuukausi. Joku sanoi joskus, että ensimmäiset viis vuotta kuvittelee kokoajan että työt loppuu 😅. Tee hyvää laadukasta jälkeä, ole joustava ja luotettava. Niillä pärjää aika pitkälle. Ja kysele ja ole aktiivinen, jos on hiljaisempaa. Pienemmälläkin rahalla pärjää. Oon ollut 10 vuotta alalla ja nyt toista vuotta mennään yrittäjänä. Parasta on oikeesti se, että vaikka ois kuinka väsynyt ja tehy pitkää päivää viikko tolkulla, niin asiakas kehuu sua ja kiittää hyvästä työstä, niin ajaessa kotiin voit vaan hymyillä ja miettiä kuinka onnellinen oot, että saat tehdä työtä mitä rakastat ja muutkin huomaa sen ja arvostaa sitä. Tsemppiä hei sulle. Se vaatii rohkeutta lähtee vakkari hommasta, mut se on sen arvoista yleensä, jos sitä on jo pitkään miettinyt ja varsinkin, jos nykyisessä paikassa ei oo kaikki niinkuin haluat. Itsekkin lähdin vakkari paikasta missä olin sen 8 vuotta. Älä anna muiden lannistaa vaan käytä muiden arvostelua ja lannistamista voimavarana ja sano itselles, että hitto vie mä pystyn tähän ja näytän kaikille mut eniten itselleni. Mua on kauheesti pilkattu ja nöyryytetty ja pidetty tyhmänä, mut se on vaan vahvistanut mua ja oon ajatellut, että katotaanko perkele. Määrätietoisuudella ja asenteella pääsee pitkälle.
Itse en ehtinyt hakea starttirahaa koska nopeet liikkeet on näyttäviä, mut jos sulla ei oo akuutti hätä, niin kannattaa hakea 👌. On se hyvä lisä alkuun.
Ps. Mulla oli varmaan parin tonnin säästöt kun aloitin mut olin hankkinut työkaluja jo jonkin aikaa pikkuhiljaa. Nimi on tylsä eikä ollenkaa markkinoiva mut tosiaan, pikainen aloitus ja nyt ei oo ollut aikaa kehitellä uutta nimeä tai tehdä sitä perkuleen kotisivuakaan. Enkä oo saanu autokaan vaihdettua kun ei muka ehdi kaupoille 😅. Kyllä “hyvin” on saanu kamat ahdettu kolmi oviseen kiian rotiskoon 🤣🤣. Mulla on tosi uskottava työauto 🙄. Kivasti on silti menny. A tikkaat, imuri ja akkukone oli ekat ostokset yrittäjänä 😅. Riippuu paljon kuinka isoo toimintaa haluaa tehdä mutta mulle on riittänyt hienosti tällänen pienimuotoinen. Olen tyytyväinen ja onnellinen työssäni. Toimin Pirkanmaalla. Mitä nyt valitsetkaan tehdä, niin onnea tulevaan 🤗

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.