Posted on Leave a comment

Saas-Saunavaloja tältä vuosituhannelta

Tässä olisi Urakoitsijat Deep Divea ja inspiraatiota Saas:lta eri saunavalaistusratkaisuihin ja vähän muihinkin juttuihin.

Saunaahan ei ole siis tarkoitus mitenkään kovin kummoisen tehokkaasti valaista vaan oman maun mukaan just sen verran, että saunassa pystyy turvallisesti liikkumaan mutta myös rentoutumaan. Rentoutuminen, varsinkin näinä erikoisina aikoina on erityisen tärkeää ja siihen omaan ympäristöön niin työssä kuin vapaa-ajalla kannattaa kiinnittää erityistä huomiota. 

Ei sitä monesti tule edes ajateltua kuinka paljon valaistuksella ja nimenomaan valon värilämpötilalla pystyy tunnelmaan vaikuttamaan. Valon värilämpötila eli kuinka lämpimältä tai kylmältä valo näyttää ja tuntuu, mitataan kelvineissä eli K-lukemalla. Ihan sama juttu kun asiakkaat sanovat haluavansa valkoiset seinät, voi se tarkoittaa mitä hyvänsä eri valkoisen sävyä lämpimästä kylmään.

Tehokkaaseen suorittamiseen suositellaan yleensä yli 4000K lämpötiloja. Paras ja luonnollisin valo työntekoon on päivänvalo, joka on about siellä 5000K tienoilla. Nimenomaan iltasella ja muuten rentoutuessa kannattaa valot valita 3000K tai alle, mm. old school-hehkulamppu (tungsten) pyörii siellä 2700K nurkilla ja sehän jos mikä pistää kierroksia matalemmaksi. Kaikkein parastahan olisi jos valonväriä ja tunnelmaa pystyisi säätämään lennosta vaikka puhelimella, ja sehän on myös nykyään hyvinkin helposti toteutettavissa Saasin Bluetooth lisävarusteilla sekä Casambi apilla mutta tästä toisessa blogissa sitten tarkemmin.

Takaisin saunavalaistukseen..

Saasilta löytyy siis vaikka ja mitä eri vaihtoehtoja saunan valaistukseen, on mm. Sauna+ pikkuspotteja, Posh Sauna Glow ”hehkuvia” valoja, eri valokuituratkaisuja ja modernia Löyly-seinävaloa. Sitten on myös tämä Sauna Viiva epäsuora kiskovalaisin – vaikuttaa tosi mielenkiintoselta, täytyypä hommata seuraavaan saunaprojektiin mukaan!

Allaolevasta Saasin saunakirjasta löytyy vielä tarkemmin eri mallit ja varustevaihtoehdot.

Minkälaiset saunavalot on sun mieleen? Kommentoi tuohon alle 👇🏽

Kiitos seurasta ja palataan taas seuraavassa Urakoitsijat-blogissa!

Kaupallinen yhteistyö Saas Instruments Oy

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.